1. Anasayfa
  2. BİLİŞSEL GELİŞİM

TWİSTER


0

Merhabalar..

KIRTKIRTLA OYUN ÖNERİSİ :TWİSTER 

 

Kaç Kişiyle Oynanır?

Twister oyununu 3-6 kişilik gruplarla oynayabilirsiniz. 2 kişi de oynanabilir lakin çarkı çevirmesi çok zor olacaktır. O nedenle en az 3 kişi bulunmanız faydanıza olacaktır. 

 Nasıl Oynanır?

Twisterda öncelikle oyunu fiziksel olarak oynayacak oyuncular belirlenir. 1 kişi de hakem olarak seçilir. Hakem olan kişi çarkı çevirir. Oyunda sarı, kırmızı, yeşil ve mavi renkler mevcuttur. Twister oyununun halısı zemine serilir( HALI YOKSA RENKLİ DAİRELER)  Hakem çarkı çevirir. Gelen komutu sırası gelen oyuncuya söyler. Örneğin: Sağ el sarıya der. Bunun üzerine sırası gelen oyuncu sağ elini sarı zemine koyar. Sonra diğer oyuncu için çarkı çevirir ve bu oyuncu da gelen komutu uygular. Twister’da dayanmak, başka bir yerden destek almak yasaktır. Konumunu bozan oyuncu oyunu kaybeder.

Oyunu Nasıl Kazanılır?

Twister oyununu kazanmak için en  sona kalan oyuncu olmanız lazım. Oyun kuralları aksine hamle yapan (dayanan, konumunu bozan) veya pes eden oyuncular elenir. Sona kalan oyuncu oyunu kazanır.  (http://www.nasiloynanir.web.tr)

Görüntünün olası içeriği: yazı

Çocuk Gelişiminde Oyunun Önemi

Oyun oynamak çoğu zaman sadece eğlence olarak algılansa da, çocuk gelişiminde oldukça önemli bir yere sahiptir. Oyun oynayan çocuklar problem çözme becerilerini geliştirerek kendi yeteneklerini keşfederler. Zihinsel, duygusal, fiziksel ve sosyal gelişim oyunun çocuğun gelişimine olan etkilerinin en önemli faktörleridir. Çocuklar, günün belirli saatlerini oyun oynayarak geçirmelidirler. Bu sürece sizin de dahil olmanız, çocuğunuzla kurduğunuz iletişimin güçlenmesini sağlayacaktır.

Oynayarak öğrenme çocukların zihinsel gelişimini için önemlidir

Oyun fiziksel gelişimi destekler

Çocuklar için oyunun önemi ve duygusal gelişim

Okumaya Devam Et
TEPKİNİZ
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 1
    sevd_m
    SEVDİM
  • 0
    e_lend_m
    EĞLENDİM
  • 0
    _z_ld_m
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    _a_irdim
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    kizdim
    KIZDIM
İlginizi Çekebilir
baykuş_origami_kırtkırtla_2_