1. Anasayfa
  2. BİLİŞSEL GELİŞİM

ÇİZGİ ÇALIŞMALARI


0

NOKTA BİRLEŞTİRME ÇİZGİ ÇALIŞMALARI-8

nokta birleştirme çizgi çalışmaları

Çizgi çalışmaları hem okul öncesi dönemde hem de okul döneminin başlangıç evrelerinde çocuğunuza yardımcı olacak çalışmalardır. Çizgi çalışmaları çocuğunuzun kalem tutmasını ve kalemi düzgün kullanmasına yardımcı olur. Çizgi çalışmaları el ve kol kaslarına hakimiyetini , güçlendirir. Dikkati artırır. Bu güne kadar serbest bir şekilde kalem kullanıp karalama yapan çocuğunuzu disipline eder. Koyduğu kurallar ile çocuğunuzun kurallara uymasını öğretir.

Bir çok çocuk harfleri,sayıları ezbere biliyodur bekli ama çizgi çalışmaları ile bu şekillerin, sayıların, harflerin nasıl yazıldığını ve görüldüğünü öğrenir.

Okul öncesi dönem eğitiminin en önemli çalışmalarının başında çizgi çalışmaları gelir. Çizgi çalışmaları hem okuma yazmaya hazırlık hem de el kaslarının gelişmesi ve motor kontrolü sağlanması için önemli yer tutar. Düzenli ve serbest çizgi çalışmaları olarak iki gruba ayrılan çizgi çalışmaları yaş gruplarına göre kolaydan zora göre sıralanır. Çocuklar kalem tutma yetilerini çizgi çalışmaları ile geliştirirler.
Çocuklar için bir çalışmanın iyi ve verimli olabilmesi için ilk kriter çocuklar o çalışma esnasında sıkılmamalı ve severek yapmalıdırlar. www.kirtkirtla.com sitemizde çocukların sıkılmadan severek yapacakları binlerce çizgi çalışması bulabilirsiniz.

Bu kısımda noktaları birleştirerek resim tamamlama çalışmalarına yer verilmiştir. Noktaları verilen sıraya göre birleştirdiğiniz zaman ortaya bir resim çıkacaktır. Çocuklarınız hem el becerilerinin hemde zeka sevilelerinin geliştiği bu çalışmaları bir oyun olarak görecektir ve sıkılmadan zevkle çözeceklerdir.

Nokta birleştirme çalışmaları çocuklara parçalardan bir bütünü oluşturmayı öğretir, bunun yanında sıra kavramını ve bir oyunda başarılı olmak için disiplindi bir çalışma gerektiğini öğretir.

Her yaşa uygun çalışma sayfaları mevcut olup çocuğunuzun yaşına uygun olanını seçip yazdırabilirsiniz. Tüm çizgi çalışma sayfaları A4 kağıdı boyutuna ayarlanmış durumdadır, resimleri bilgisayarınıza kaydedip yazdır demeniz yeterlidir.

Çocuğunuzun el becerileri ve zeka seviyeleri gelişimine katkıda bulunmak ve onların iyi vakit geçirmesini sağlamak istiyorsanız sizlerde bu sayfaları yazdırabilirsiniz

 

TEPKİNİZ
  • 1
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    sevd_m
    SEVDİM
  • 0
    e_lend_m
    EĞLENDİM
  • 0
    _z_ld_m
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    _a_irdim
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    kizdim
    KIZDIM
İlginizi Çekebilir
duygular_kırtkırtla